luni, 25 iulie 2011

După alegeri,cu primar vechi

Deşi turul doi al alegerilor locale generale s-a încheiat cu mai bine de o lună în urmă, treburile satului Andruşul de Sus sunt administrate de primarul care a fost ales tocmai în 2007.

Tudor Postu, primarul satului în mandatul trecut şi candidat din partea PLDM la aceeaşi funcţie în alegerile din iunie curent, rămâne a fi încă primarul în exerciţiu al satului, în pofida faptului că la scrutinul din 19 iunie acesta a acumulat cu 24 de voturi mai puţin decât contracandidatul său Sorin Ciobanu.

Cauza este contestarea rezultatului alegerilor şi atacarea în instanţa de judecată, care a găsit de cuviinţă să invalideze rezultatul alegerilor, pe motiv că Sorin Ciobanu, candidat din partea PD, ar fi mituit în masă alegătorii din sat. De asemenea, instanţa a considerat veridice şi alte acuzaţii de încălcare a legislaţiei electorale de către candidatul democrat şi echipa sa.

După ce decizia instanţei de judecată a fost contestată la Curtea de Apel Cahul, dosarul a fost remis iarăşi către judecătorie, unde urmează să fie reexaminat. În curând, se va stabili dacă în localitate vor avea loc alegeri repetate sau va fi validat mandatul lui Sorin Ciobanu.

Menţionăm că satul Andruşul de Sus este unica localitate din raion unde nu au fost validate rezultatele alegerilor.

Niciun comentariu:

Bine v-am găsit!

Aici şi acum -
Petru Botezatu