joi, 21 iulie 2011

Şedinţă cu scântei la Consiliul raional Cahul. Liberal democraţii şi liberalii au părăsit sala de şedinţe

A doua şedinţă a Consiliului raional a început astăzi sub semnul accentuării opoziţiei liberal democraţilor şi a liberalilor faţă de coaliţia PCRM-PD-PPCD. Consilierul liberal democrat Tatiana Seredenco a citit o declaraţie prin care fracţiunile PLDM şi PL contestă legalitatea alegerii preşedintelui raionului în cadrul şedinţei trecute. În declaraţie se menţionează că cele două fracţiuni nu vor participa la lucrările Consiliului până când instanţa de judecată nu se va pronunţa pe marginea acestei situaţii.


Cu toate acestea, şedinţa Consiliului raional Cahul a continuat, iar cele trei fracţiuni rămase în sală au ales, în unanimitate, vicepreşedinţii raionului. Astfel, postul de vicepreşedinte pentru economie, agricultură şi industrie i-a revenit comunistului Veaceslav Bălănel, iar democraţii Vladimir Calmâc şi Elena Bacalu vor cura domeniile învăţământ, cultură, tineret şi sport şi, respectiv, asistenţă socială şi medicină.

Reamintim că, în şedinţa din 18 iulie, comunistul Avram Micinschi a fost ales în funcţia de preşedinte al raionului. Candidatura sa a fost susţinută de consilierii comunişti, democraţi, dar şi de către Gheorghe Vasilachi, unicul reprezentant al PPCD în Consiliul raional. Consilierii PLDM şi PL au lipsit din sala de şedinţe, declarând că decizia este ilegală.

Niciun comentariu:

Bine v-am găsit!

Aici şi acum -
Petru Botezatu